برداشت سالانه 940میلیون متر مکعب از آب های زیرزمینی
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی ، حسین رجب پور ، با اشاره به آمار چاه های مجاز در سطح استان گفت: تا کنون 28 هزار و 600 حلقه چاه مجاز در سطح استان حفر شده است.
وی افزود : از این تعداد 9 هزار و 200حلقه چاه از نیروی الکتریستیه برای بهره برداری استفاده می کنند و 19 هزار و 400حلقه چاه از سوخت فسیلی استفاده کرده و چاه های دیزلی هستند .
رجب پور با اعلام این که بیشترین بخش استفاده کننده از آب های زیرزمینی بخش کشاورزی است خاطر نشان کرد:
طبق آخرین آمار ، از چاه های استان سالانه 937 میلیون متر مکعب منابع از آب های زیرزمینی استحصال می شود که از این رقم 82 درصد به بخش کشاورزی تعلق دارد ، 16 درصد برای شرب و بهداشت و دو درصد در بخش صنعت استفاده می شود .
مدیر پروژه تهیه و نصب کنتورهای هوشمند شرکت آب منطقه ای تصریح کرد: این 82 درصد باعث شده بیشترین بهره برداران و مراجعه کنندگان ما نیزکشاورزان بوده و توجه عمده بیشتر بر روی این بخش متمرکز باشد.
وی با تصریح بر این که منابع آب زیرزمینی با بحران های جدی مواجه است و این بحران ها باید به گونه ای مدیریت شده و با آن مقابله کرد افزود : در این راستا و در جهت مدیریت بهره برداری و مقابله با بحران های پیش رو منابع آب زیرزمینی ، مجلس شورای اسلامی در سال 61 قانون توزیع عادلانه آب را تصویب کرده است.
رجب پور ادامه داد : در ماده12 این قانون ، وزارت نیرو موظف شده است به تمامی چاه های مجاز بهره برداری ادوات و تجهیزات اندازه گیری آب خروجی و حجم آب برداشتی به هر نوعی که کارشناسان وزارت نیرو تشخیص می دهند از آنها استفاده کند تا حقابه ای که به صورت مجاز به بهره برداران تخصیص یافته است را با مدیریت و برنامه زمانی به بهره برداران بخش کشاورزی تحویل داده شود تا به صورت بهینه از آن استفاده گردد تا به منابع آب زیرزمینی فشار و تنش زیادی وارد نشود .
وی استفاده از کنتورهای آب را یکی از راهکارهای مفید و مناسب در جهت مدیریت بهره برداری آب های زیرزمینی دانست و گفت: از گذشته تا امروز در سطح دنیا مهم ترین ابزاری که برای مدیریت بهره برداری و تحویل حجمی آب به بهره برداران استفاده می شود کنتورهای آب است
مدیر پروژه تهیه و نصب کنتورهای هوشمند شرکت آب منطقه ای ضمن تشکر از بهره برداران بخش کشاورزی در اهتمام وتلاش برای مدیریت آب های زیرزمینی افزود: از بهره برداران کشاورزی خواهشمند است در مدیریت و مصرف بهینه آب تلاش کنند و با همکاری سازمان های ذی ربط مانند سازمان جهادکشاورزی با توجه به حقابه خود و تخصیص آب به سمت کشت های کم آب خواه و سازگار با اقلیم استانی تلاش کنند تا بتوانیم با کمترین مصرف آب بیشترین بهره برداری را از آب های زیرزمینی داشته باشیم .