به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مهندس عیسی یاری با اعلام این خبر افزود: این اطلاعیه برای معرفی مصرف بهینه آب به عنوان راهکاری برای رفع مشکل کم آبی دریاچه ارومیه خطاب به کشاورزان تهیه شده و متن آن به شرح زیر است:
اطلاعیه
(شورای حفاظت منابع آب شهرستان تبریز)
با توجه به ارزش و جایگاه فوق العاده آب در زندگی انسانها و وقوع خشکسالی در سالهای اخیر و بحرانی بودن وضعیت دریاچه ارومیه، تنها مصرف بهینه آب می تواند به عنوان راهکاری تأثیر گذار برای رفع مشکل کمآبی دریاچه ارومیه در نظر گرفته شود. لذا به اطلاع کشاورزان عزیز و همشهریان محترم میرساند:
1 – مطابق مصوبات هئیت وزیران، هرگونه توسعه اراضی کشاورزی اعم از تبدیل اراضی ملی منابع طبیعی به کشاورزی، دیم به آبی و زراعی به باغی در سطح حوزه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع می باشد.
2 – دارندگان پروانه های بهره برداری چاههای آب، طبق قانون مکلفند نسبت به رعایت مفاد پروانه اقدام نموده و از برداشت آب بیش از مقدار مندرج در پروانه، همچنین از فروش آب به غیر جدا" خودداری نمایند.
3 – کلیه دارندگان چاههای دارای پروانه بهره برداری ملزم به تمدید سالانه بهره برداری و نصب منصوبات مجاز مطابق مفاد پروانه صادره می باشند.
4 – طبق ماده 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب، پروانه مصرف آب مختص به زمین و مواردی است که برای آن صادر شده است و دارندگان چاههای دارای پروانه بهره برداری، تنها مجاز به آبیاری اراضی پایاب همان چاه و برای همان مصارف مندرج در پروانه می باشند. همچنین هر گونه خرید و فروش چاه فعال نیز تنها به تبع زمین و برای همان مصارف مندرج در پروانه و با اطلاع وزارت نیرو خواهد بود.
5 – کشاورزان محترم لازم است به منظور جلوگیری از اتلاف آب، از شیوه های نوین آبیاری استفاده نموده و با اصلاح الگوی کشت واستفاده از الگوی کم آب بر و پر بازده، راندمان آبیاری را افزایش دهند. در راستای عملیاتی نمودن مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه، اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار، انتقال آب با لوله، اجرای شبکه های آبیاری زهکشی و اصلاح الگوی کشت بمنظور صرفه جویی و مصرف بهینه آب از اهداف و تعهدات شاخص سازمان جهاد کشاورزی استان بوده و کشاورزان عزیز ملزم به اجرای طرحهای مرتبط فوق در اراضی خود می باشند.
6 - هر گونه برداشت غیرمجاز آب از رودخانه ها و انهار توسط موتور پمپ های غیر مجاز، تخلف محسوب شده و متخلفین به مراجع ذیصلاح معرفی خواهند شد.
7- تخلیه هرگونه آلاینده اعم از زباله، نخاله، فاضلاب خام، لجن، فضولات حیوانی و نظایر آن به رودخانه ها و مسیل ها و نیز استفاده از فاضلاب خام درآبیاری محصولات کشاورزی ( بالاخص آبیاری سبزیجات و صیفی جات) ممنوع بوده و از طریق مراجع قانونی با متخلفین برخورد خواهد شد.
8- ایجاد هر نوع اعیانی و حفاری و دخل و تصرف در بستر رودخانه ها و مسیل ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
فرماندار شهرستان تبریز، رحیم شهرتی فر
مدیریت امور منابع آب تبریز، عیسی یاری
مدیریت جهاد کشاورزی تبریز، فیروز باقرزاده