به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، فرماندار و رئیس شورای حفاظت از منابع آب شهرستان بناب در این جلسه با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام یافته در سال گذشته اعلام نمود: علیرغم اینکه در سال آبی جاری میزان بارندگی در مقایسه با سالهای گذشته 12درصدکاهش یافته ، با افزایش 30 سانتی متری سطح آبهای زیرزمینی در کل دشت و در بعضی از چاههای قره چپق با افزایش یک متر تراز آبهای زیرزمینی مواجه هستیم که ناشی از اقدامات آگاه سازی و حفاظتی انجام یافته در سال گذشته است.
فرج الهی همچنین افزود: از بابت این اقدامات از محل تغییر الگوی کشت، سه میلیون مترمکعب و از محل پر و مسدود شدن چاه 550 هزار مترمکعب آب صرفه جوئی شده است.
وی با اشاره به انتخاب روستای قره چپق به عنوان طرح پایلوت و ارائه برنامه های اصلی طرح طی یک ماه آینده خاطرنشان کرد: برنامه های مذکور باید به طریقی انجام شود که روستای قره چپق به عنوان تجربه ای مفید و مؤثر به عنوان الگو برای سایر روستاها انتخاب شود.
فرج اللهی با اعتقاد به اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها تأثیر بسزایی در جلوگیری از برداشت غیرمجاز از چاه ها دارد، تأکید کرد: نصب کنتور بر روی چاهها می بایست در اولویت برنامه مدیران باشد.
وی همچنین با تأکید بر تأثیر بسزای تقویت اکیپهای گشت و کنترل در کاهش تخلفات آبی ،خواستار اولویت بندی این اکیپ در برخورد با تخلفات شده و افزود: اکیپ های گشت و کنترل با چاهها و حفاری های غیرمجاز، با اولویت چاههائی که دارای برداشت بی رویه هستند برخورد جدی تری داشته باشند.
مدیر امور منابع آب شهرستان بناب و دبیر شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان با قدردانی از همکاری سایر اعضای شورای حفاظت به خصوص دستورات قاطع رئیس دادگستری و دادستان شهرستان که موجب انتخاب روستای قره چپق به عنوان روستای پایلوت از نظر رعایت الگوی کشت و کاهش مصرف آبهای زیرزمینی در کل استان شد، گزارشی از وضعیت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی ارائه نمود.
مهندس یونس آقاپور ضمن توضیح در خصوص مصوبات قبلی شورای حفاظت و اقدامات انجام یافته در این راستا به تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص طرح پایلوت روستای قره چپق در عرض سه ماه اخیر پرداخت.