رئیس دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز :
به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی ، دکتر اصغر اضغری مقدم با اعلام این نکته افزود: در حوزه دریاچه ارومیه این تشکل وجود ندارد و این در حالی است که در مدیریت دریاچه سالتو سی مشابه دریاچه ارومیه این روش به عنوان راهکاری برای کنترل مصرف آب در نظر گرفته شده است.
در خصوص این سفر علمی توضیح داد: بازدیداز چهار دریاچه در سه ایالت کالیفرنیا، نوادا و یوتای آمریکا انجام و پس از برگزاری نشستهای مختلف، مشابهتهای دریاچه ارومیه با این چهار دریاچه بررسی و راهکارهای به کار گرفته شده مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: مطالعه و بازدید میدانی از دریاچههای سالتو سی، اونز، مونو و گریت سالت در آمریکا با هدف بررسی از جنبههای مختلف در خصوص گذشته، حال و آینده دریاچه ارومیه انجام گرفت.
دکتر اصغریمقدم احیای اکولوژیک و زهکشی آب کشاورزی، استحصال مواد معدنی و آیندهپژوهی دریاچهها را از جمله موارد مشابهسنجی دریاچههای آمریکا و ارومیه بیان کرد و گفت: انتقال زه آبهای کشاورزی به دریاچه سالتو سی موجب شده تا آبهای آلوده وارد این دریاچه شده و مشکلات اکوسیستم و کاهش گردشگر را به همراه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل موزه، اعمال مقررات شدید و همکاری خوب دانشگاهها و زهکشی آب شور به عنوان راهکارهای مفید در حوزه دریاچه ارومیه قابل استفاده است.
رئیس دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز همچنین استخراج نمک از دریاچههای آمریکایی برای کاهش نمک، مدیریت چرا و رسیدن به درک مشترک عدم احیای کامل دریاچه را از درسهایی دانست که میتوان به داخل منتقل و استفاده کرد.