به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مهندس عبداله فرمانی در این جلسه با تأکید بر لزوم انسداد چاه های غیرمجاز و جلوگیری از حفاری های جدید و نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، مقابله با توسعه اراضی با همکاری اداره جهاد کشاورزی و اداره منابع طبیعی شهرستان ویژه مراغه و همچنین برخورد با استفاده از برق خانه باغها برای برداشت آب از چاه های غیرمجاز را از دیگر مشکلات موجود عنوان نمود و خواستار همکاری مشترک برای برخورد با این تخلفات آبی شد.
در این جلسه همچنین برخورد جدی با توسعه اراضی باغات در سرشاخه های رودخانه مردق چای به میزان 4 هزار هکتار به عنوان یکی از معضلات مهم که تبعات جبران ناپذیر فزاینده ای بر منابع آبی پایین دست خواهد داشت مورد تأکید قرار گرفت .
فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز با اعلام این که باید برای برخورد با توسعه باغات برنامه مدون داشته باشیم، اظهار داشت: به منظور حفظ و احیای دریاچه ارومیه باید به فاز عملیاتی برسیم و راهکار عملیاتی نجات دریاچه ارومیه صرفه جویی آب در مصارف روزافزون کشاورزی و شرب و پرهیز از مصرف بی رویه است.
همچنین رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مراغه با تأکید بر جلوگیری از توسعه بی رویه باغات ، انجام این مهم را مستلزم تثبیت حقابه ها، داشتن شجاعت انجام کار و تغییر الگوی کشت محصولات پرآب به محصولات کم آب عنوان نمود.
مهندس نریمانی ضمن تأکید بر ضرورت اجرای طرح های آبخیزداری در نقاط بالادست، افزود : ایجاد باغ جدید از سال 1394 ممنوع اعلام شده و اگرچه با تبدیل زمین دیم به آبی برخورد می کنیم ، قانون مشخصی در این زمینه نداریم.