"یوسف غفارزاده" در دومین نشست تخصصی مهندسی آب با عنوان "سازگاری با کمآبی استان آذربایجانشرقی" که در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، میزان برداشت از منابع آبی استان برای بخش کشاورزی به دو میلیارد متر مکعب میرسد که باید در مدت زمان معین به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یابد.
وی هشدار داد که در صورت ادامه روند فعلی، سطح آبهای زیرزمینی و رودخانهها کاهش یافته و ممکن است سفرههای آب زیرزمینی در استان به تدریج خشک شوند.
غفارزاده با اشاره به اینکه ۸۵ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد در بخش شرب و پنج درصد در صنعت مصرف میشود، افزود: برای مقابله با این چالش، در سال ۱۴۰۰ برنامهای برای سازگاری با کمآبی تدوین شد که تمامی دستگاهها از جمله جهاد کشاورزی و دانشگاهها در آن مشارکت داشتند.
وی تاکید کرد: اصلاح الگوی کشت، استفاده از روشهای آبیاری نوین، جایگزینی محصولات کمآببر و ترویج کشت محصولاتی با مصرف آب کمتر از مهمترین راهکارهای این برنامه هستند.
غفارزاده همچنین بر لزوم بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه شده در صنعت تاکید کرد و افزود: طبق برنامه هفتم توسعه، صنایع دیگر اجازه استفاده از آب رودخانهها، سدها و چاهها را نخواهند داشت.
در ادامه این نشست که به همت انجمن علمی مهندسی آب دانشگاه تبریز و آب منطقهای استان برگزار شده بود، مدیرعامل آب و فاضلاب، سرپرست جهاد کشاورزی استان، مدیر مطالعات پایه منابع آب و اساتید حوزه آب در خصوص سازگاری با کمآبی مطالبی را ارائه کردند.