با همکاری شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی؛
به گزارش روابط عمومی، «یوسف غفارزاده» ، مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی در سومین جلسه شورای سیاستگذاری دبیرخانه همایش ملی ایدهها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوضه آبریز اظهار کرد: هدف کلی از اجرای این برنامهها، ایجاد شرایط ثبات و حالت پایدار برای نگین آذربایجان است که اگر این اقدامات انجام نمی شد، مدتها پیش شاهد وضعیت به مراتب ناگوارتری از دریاچه می شدیم.
وی با اشاره به اینکه معیشت بخش قابل توجهی از مردم به کشاورزی و اغلب از نوع سنتی گره خورده است، اضافه کرد: متاسفانه در استان، منابع آب تجدیدپذیر را به طور کامل مصرف میکنیم به نحوی که بیش از 90 درصد آب تولید شده در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت مصرف میشود و باید برای رفع این مشکل ایدههای نوین را امتحان کنیم.
به گفته مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی، راهکارهای مختلف کارشناسی از جمله مهندسی معکوس مطرح هستند، اما موضوع شیوه و مدل انجام است که باید با فرهنگسازی لازم برنامهریزیهای لازم برای مدل کاهش مصرف صورت بگیرد.
غفارزاده، برگزاری موفق همایش ملی ایدهها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه را بسته به مشارکت مردم و نمایندگان آنان قلمداد نمود و گفت: در حال حاضر اکثریت مردم و کارشناسان از مشکلات دریاچه اطلاع دارند اما لازم است نظرات، ظرفیت و ایدههای سمنها و انجمنهای تخصصی هم در این زمینه اخذ و نقش مردم پر رنگتر شود.
"آرش رنجبران" رئیس دانشگاه آزاد استان و واحد تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه امروز احیای دریاچه ارومیه مطالبه ای عمومی است، برگزاری این همایش را ایفای تعهد و مسئولیت اجتماعی دانشگاه در این خصوص برشمرد وگفت: امیدواریم ایدهها و راهکارهای ارسال شده متناسب و سازگار با شرایط موجود دریاچه ارومیه باشد و بتوانیم با نگاهی عمیق و استفاده از پتانسیلهای موجود، شیوه و برنامهای مدون و مستمر را پایهگذاری کنیم.
در ادامه "محمدرضا ولیلو" رئیس دانشگاه آزاد آذربایجانغربی و واحد ارومیه با اعلام این که اقدامات سازه ای لازم به اندازه کافی به انجام رسیده و باید تمرکز بیشتری روی موضوعات فرهنگی و نرم افزاری داشته باشیم، به ارائه عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه در استان آذربایجان غربی پرداخت.
در ادامه"مجتبی جلیلزاده" معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت حوضه آبریز دریاچه ارومیه، توضیحاتی درخصوص منابع و مصارف آب و الزامات آن در بخش های مختلف در اختیار حاضران قرار داد و "علیرضا رحمانی" رئیس دبیرخانههای علمی دانشگاه آزاد استان و سایر اساتید دانشگاه حاضر در جلسه نیز نظرات و پیشنهادات خود را برای سیاستگذاری نهایی برگزاری همایش ارائه کردند.