به گزارش روابط عمومی آب منطقهای آذربایجان شرقی، یوسف غفارزاده در جلسه نظارت ستادی استاندار از شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب استان با بیان اینکه مجموع آب تجدیدپذیر سالانه استان ۳۳۶۶ میلیون مترمکعب است، افزود: ۲۲۰۰ میلیون مترمکعب از محل آبهای سطحی و ۱۱۴۷ میلیون مترمکعب نیز از محل آبهای زیرزمینی است. مصرف استان ما ۳۰۶۹ میلیون مترمکعب آب بوده و ۹۱ درصد از آبهای تجدیدپذیر استفاده میشود. این رقم در حد استاندارد جهانی نیز ۴۰ درصد و در استان ما بیش از دوبرابر حد استاندارد است.
وی ادامه داد:از مجموع آبهای تجدیدپذیر مصرفی، ۸۵ درصد در بخش کشاورزی، ۱۲ درصد در بخش شرب و سه درصد نیز در بخش صنعت است که بر اساس سیاستگذاریهای انجام شده هدف کاهش پنج درصدی مصرف آب را در بخش کشاورزی دنبال می کنیم.
غفارزاده افزود: سه حوضه آبریز در استان داریم که بزرگترین آن، حوضه ارومیه با ۴۷ درصد پوشش سطح است. وضعیت استان در دما و تبخیر روند افزایشی و بارش نیز کاهشی است.
وی در خصوص وضعیت ۱۲ سد بزرگ تحت مدیریت استان، اظهار کرد: در حال حاضر تنها ۲۷ درصد از ظرفیت سدهای بزرگ، پر شدهاند، اگرچه وضعیت سدهای حساسی مانند علویان ۱۷ درصد بهتر از سال قبل است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سالانه با کاهش ۳۸ میلیون مترمکعبی در منابع آب زیرزمینی مواجه هستیم، بر برنامه تثبیت آبهای زیرزمینی با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی تاکید نمود و افزود: بالغ بر ۲۴ دشت در استان داریم که سه دشته ممنوعه بحرانی، هشت دشت ممنوعه و باقی دشت آزاد هستند.
وی افزود: طول رودخانههای استان ۲۵ هزار کیلومتر است و ۱۴۱ سد کوچک داریم که رقمی بینظیر درکشور است و به نوبه خود موجب آبادانی و بهره مندی مردم در سراسر استان شده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت رینگ آب تبریز، گفت: عملیات اجرایی رینگ جنوبی ۲۶ کیلومتری در حال انجام بوده و دو کیلومتر مانده که به اتمام برسد. این رینگ، منبع آبرسانی تبریز را به چاهها وصل میکند.
رینگ ۱۷ کیلومتری شرق به شمال نیز برای اتمام به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که آن را در برنامه قرار دادیم و سعی داریم ۶ کیلومتر اول را تا پیک خردادماه سال آینده برسانیم.