در هفتمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان انجام شد:
به گزارش روابط عمومی، "یوسف غفارزاده" مدیرعامل آب منطقه آذربایجان شرقی در این جلسه ضمن ارائه گزارش آخرین وضعیت منابع آبی و کاهش چشمگیر بارشها، از پر نشدن سد نهند تبریز خبر داد و گزارشی از وضعیت منابع آب استان، بارشها، روان آبها، ذخایر سدهای استان ارائه کرد.
وی با بیان اینکه تا آخر آذرماه سال آبی (1403-1402)، 51.5 میلیمتر است، گفت: این میزان بارندگی در مقایسه با مشابه سال قبل 32.7 درصد افزایش و نسبت به مشابه دراز مدت 34.3 درصد کاهــش نشان میدهد.
غفارزاده اضافه کرد: بیشترین بارش در سالجاری در ایستگاه مراغه با 86.8 میلیمتر و کمترین بارش در ایستگاه میانه با 26.1 میلیمتر اتفاق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت فعلی بارشها، باید در مدیریت آب کلانشهر تبریز به کمبود منابع آب زیرزمینی هم توجه داشته باشیم که در این میان آگاهی بخشی به مصرف کنندگان برای همراهی مطلوب در مدیریت بهینه منابع آب از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: نیازمند اجرای برنامههای مناسب جهت پیشگیری از مشکلات آب شرب و کشاورزی استان در سال آینده هستیم.
"جبار علی ذاکری"، معاون عمرانی استاندار با اشاره به چالشهای آبی استان در سال جاری، اظهار کرد: وضعیت کنونی نشان میدهد که نیازمند حرکتهای جدی مشترک برای جلوگیری از تکرار چالشهای آبی استان در سالهای آتی هستیم.
وی تاکید کرد: باید اقدامات عملی در این راستا انجام شود و اثربخشی برنامهها و اقدامات را ببینیم؛ چرا که تنش آبی در استان مشهود بوده و نیازمند اجرای برنامههای مناسبی برای پیشگیری از مشکلات سال آینده در بخش آب شرب و کشاورزی هستیم.
وی با اشاره به خشکی سد نهند تبریز در سالجاری و تلاش مجموعه آب استان جهت جایگزینی منابع دیگر آبی شهر، گفت: طرحهای جایگزین سد نهند، کار خاصی بود و از بعد مهندسی، یک کار نشدنی را شدنی کردند. در این راستا با مدد حق و علی رغم مشکلات ایجاد شده، اجرایی شد.
ذاکری افزود: البته این اقدامات صرفا مُسکّن بوده و کار اساسی برای این حوزه، تکمیل رینگ ۱۶ کیلومتری شرق تبریز است که اتفاق مبارکی خواهد بود.
وی همچنین تاکید ویژهای بر جداسازی آب صنعت و شرب در راستای مدیریت بهینه منابع آب موجود کرد.
"تراب محمدی" معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز بر تقویت اقدامات علمی در مسائل آب بویژه درخصوص دریاچه ارومیه تاکید کرد و افزود: کارشناسان حوزه آب باید به صورت علمی بر روی دریاچه ارومیه و پروژههای احیای آن کار کنند تا پس از اجرای آنها، که هزاران میلیارد هزینه میشود، شاهد بهبود وضعیت دریاچه باشیم.
محمدی با بیان اینکه عملکرد و نحوه ارتباط ما با مردم منجر به اعتمادسازی میشود، تاکید کرد: باید با مردم شفاف باشیم و امیدواریم که فعالیتهای علمی باعث تامین هرچه بیشتر و بهتر آب شرب مردم استان شود.