به گزارش روابطعمومی آب منطقهای آذربایجان شرقی، نماینده وزیر نیرو و رییس هماهنگی مدیران وزارت نیرو در آذربایجان شرقی گفت: شهروندان کلانشهر تبریز با صرفهجویی ۵ تا ۱۰ درصدی در تابستان می توانند با گذار است پیک از قطعی احتمالی آب جلوگیری کنند.
مهندس یوسف غفارزاده اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها در آذربایجان شرقی و روان آب ها مخازن سدها تا ۶۰ درصد پر است بر این اساس برای اینکه پیک تابستان را بدون قطعی آب شرب رد کنیم یک سری اقدامات انجام شده است که از پیک سال گذشته این پروژه ها مشخص شده است تا برای امسال آماده باشیم.
وی افزود: بر این اساس سه تا چهار طرح مشخص شده که با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی و همگام با پروژه های کوتاه مدت انجام میشود از جمله خط انتقال نهند به تبریز که پوسیده شده بود ۷ کیلومتر آن تعویض و در نتیجه موجب شده حدود ۲۵۰ لیتر در ثانیه به آب آورد سد نهند اضافه شود.
وی ادامه داد: پیش از اقدامات یاد شده ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب آورد نهند بوده که اکنون به ۹۵۰ اقدامات انجام شده افزوده شده است.
وی افزود: حفر چاه جدید به تعداد ۱۵ حلقه چاه از دیگر اقداماتی است که مشخص شده و هر کدام ۱۰ تا ۲۰ لیتر بر ثانیه آب آورد خواهند داشت که در مجموع حدود ۳۰ لیتر بر ثانیه از ۱۵ چاه یاد شده باید آب تامین شود.
وی یادآور شد: البته تاکنون هفت ۱۰ حلقه چاه به پایان رسیده و به شبکه افزوده شده است.
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در آذربایجان شرقی افزود: جداسازی آب شرب از آب صنعتی در استان از دیگر اقداماتی است که تاکید شده بر این اساس واحدهای صنعتی یا باید از پساب استفاده کنند یا آب خود را از طریق چاه تامین کنند تا در زمان پیک مصرف آب شرب، مشکل ایجاد نشود چون در آن دوره آب شرب کمتر در اختیار آنان قرار می گیرد.
مهندس غفارزاده خاطرنشان کرد پالایشگاه پتروشیمی نیروگاه که مصرف آب بیشتری دارند در این خصوص همکاری های لازم را انجام می دهند ما نیز امسال ۵۰ درصد کمتر از سال قبل به آن ها آب مورد نیاز شان را تامین خواهیم کرد و و بقیه آب ذخیره شده طوری که به حجم آب مصرفی شرب شهرهای مسیر و تبریز خواهد پیوست.
وی همچنین از مردم خواست با کاهش مصرف ۵ تا ۱۰ درصدی مصرف آب شرب نسبت به مدیریت مصرف آب همکاری کنند.
وی افزود: مردم با صرفه جویی در مصرف آب مثل مسواک زدن، استحمام و شستشوی ظروف به راحتی میتوانند در مدت ۲ تا ۳ ماه اوج مصرف آب، شهر را از پیک مصرف عبور دهند.