به گزارش روابط عمومی آب منطقهای آذربایجان شرقی، در این بازدید مدیرعامل شرکت، ضمن ارائه مشخصات و وضعیت پروژه، با اشاره به اینکه آبگیری سد شهید مدنی در راستای احیای دریاچه ارومیه بر اساس تصمیمات کمیته احیای دریاچه به تصویب رسیده، افزود: این طرح به دلیل نزدیکی به شهر تبریز و قابلیت های ویژه آن در گردشگری و سرمایه گذاری عظیم صورت گرفته، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مهندس یوسف غفارزاده ضمن طرح ریسک های احتمالی عدم آبگیری سد در زمان سیلاب، خواستار تأمین اعتبار لازم برای اتمام طرح شد.
رئیس حوزه آبریز دریاچه ارومیه نیز ضمن تائید اهمیت طرح، اعلام کرد: سد شهید مدنی جزو طرح های اولویت دار وزارت نیرو است و دولت سیزدهم اهتمام جدی برای تکمیل و آبگیری سد دارد.
رئیس حوضه آبریز دریاچه ارومیه و هیئت همراه همچنین از پروژه انتقال پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب تبریز به پیکره دریاچه ارومیه، از پروژه های احیای دریاچه ارومیه در استان آذربایجان شرقی نیز بازدید نمودند.
در این بازدید دکتر باقرزاده کریمی، رئیس حوزه آبریز دریاچه ارومیه پس از استماع گزارش پیشرفت ۹۵ درصدی طرح، گفت: برنامهریزی لازم برای تامین اعتبار مورد نیاز برای بهره برداری اولیه در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
لازم به ذکر است سد شهید مدنی در استان آذربایجان شرقی و در مجاورت کلانشهر تبریز و با فاصله 5 کیلومتر واقع شده است.
این سد به ارتفاع 93 متر و طول تاج 277 متر بر روی رودخانه آجی چای احداث شده و از نوع سنگریزه ای با هسته رسی، دارای مخزنی به حجم 361 میلیون متر مکعب و طول دریاچه آن در تراز نرمال سد بالغ بر 28 کیلومتر است.
عملیات احداث سد و سازه های وابسته آن در سال 1392 به اتمام رسیده و لازمه آبگیری سد، تکمیل تملک اراضی دریاچه سد ،تکمیل احداث راه های جایگزین داخل مخزن و تکمیل جابجائی خطوط انتقال آب و برق به خارج مخزن است.