با هدف کاهش تنش آب شرب و ایجاد پایداری آب مجتمع پتروشیمی تبریز انجام شد
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه آذربایجان شرقی، مهندس یوسف غفارزاده همچنین تسهیل در تامین و هماهنگی در انتقال پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهری تبریز به پتروشیمی توسط آب منطقهای و آب و فاضلاب و اجرای طرح توسط شرکت پتروشیمی به منظور جایگزینی آب تحویلی از خط زرینه رود به این مجتمع را از اهداف دیگر این تفاهم نامه برشمرد.
به گفته وی بر اساس این تفاهم نامه شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی مسئولیت پیگیری، تامین و تخصیص ۵ میلیون مترمکعب آب در سال پساب خروجی از تصفیه خانه شهری تبریز در شرایط بالفعل و اولویت بخشی به افزایش تخصیص در سنوات را بر اساس اعلام نیاز پتروشیمی و شرکت آبفا نیز مسئولیت تحویل پساب تصفیه شده به میزان مورد اشاره و تامین استاندارد و تخلیه پساب از نظر کیفیت و کمیت را برعهده خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی همچنین تهیه و ارائه گزارش های فنی و اخذ تاییدیه از آب منطقهای و اجرای تاسیسات برداشت و انتقال حداکثر طی مدت هشت ماه و انجام تعهدات مالی و حقوقی را از تعهدات مجتمع پتروشیمی تبریز در این تفاهم نامه اعلام کرد.
استاندار آذربایجان شرقی در مراسم امضای این تفاهمنامه با ابراز نگرانی از تنش آبی در تبریز، گفت: اگر تدبیر اساسی نکنیم در سال ۱۴۰۰ با مشکل مواجه خواهیم شد.
دکتر محمدرضا پورمحمدی افزود: پیشقدم شدن صنایع بزرگ در مدیریت مصرف آب، الگوسازی برای استفاده درست از منابع است و چنین اقداماتی در صورت عدم بروز تنش آبی نیز ضروری است.
وی همچنین از اقدامات پتروشیمی تبریز در جهت حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار قدردانی کرد و گفت: اقدام این شرکت در استفاده از پساب تصفیهخانه فاضلاب، در راستای آیندهنگری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه مشابه این تفاهمنامه با دیگر صنایع استان هم منعقد خواهد شد، افزود: این اقدام از جمله گامهای مهم برای توسعه پایدار بوده و در کوتاهمدت بخشی از مشکل را حل میکند.
جواد رحمتی با تاکید بر اینکه باید صنایع به سمت استفاده درست از پساب سوق داده شوند، ادامه داد: از این طریق علاوه بر اینکه میتوان پروژهها را تکمیل کرد، استفاده درست از پساب نیز در جامعه جا میافتد.
وی گفت: نباید صنایع آببر در مناطق کمآب مستقر شوند و استفاده از پساب میتواند به مدیریت مصرف آب نیز کمک کند.