به گزارش روابط عمومی ، مهندس مجتبی جلیل زاده با بیان اینکه 84 سد از مجموع سدهای آذربایجان شرقی ، تحت تولیت شرکت آب منطقهای استان هستند، اظهار کرد: ورودی، خروجی و حجم 10 سد بزرگ استان به طور روزانه و برخط و ورودی، خروجی و حجم سدهای دیگر نیز بسته به حجم مخزن و کاربری آنها به صورت ماهانه یا سالانه پایش میشوند.
وی از افزایش درصد ورودی سدها در سال آبی جاری بر اساس پایش روزانه و برخط 10 سد تحت تولیت شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: پایشهای برخط از سدهای علویان، سهند، نهند، آیدوغموش، ستار خان، قلعه چای، تاجیار، زنوز، کرد کندی و ارسباران نشان میدهد که آب ورودی به سدها در سال آبی 1400-1399 که از ابتدای مهر ماه آغاز میشود، در مقایسه با سال آبی گذشته افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: معمولا بیشترین ورودی رواناب به سدها در اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه انجام میشود؛ با وجود افزایش ورودی سدها، حجم آب مخازن 10 سدی که به طور روزانه پایش میشوند، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به دلیل افزایش مصارف به ویژه در بخش شرب، حدود چهار درصد کمتر است.
مهندس جلیل زاده با اشاره به وضعیت سد نهند به عنوان یکی از منابع اساسی تامین آب شرب کلانشهر تبریز، خاطرنشان کرد: حدود 15 درصد از آب شرب کلانشهر تبریز از سد نهند تامین میشود، حجم این سد در مقایسه با سال آبی گذشته، هفت درصد افزایش یافته است.
وی در ادامهی این گفتوگو متذکر شد: حجم سد علویان مراغه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش بیش از 40 درصدی نشان میدهد، این کاهش حجم ناشی از افزایش مصرف آب شرب در مراغه نیازمند مدیریت مصرف بوده و برنامهریزی لازم برای آبگیری در سد علویان انجام شده است؛ حجم سد ستارخان اهر نیز مشابه سال آبی گذشته است و مشکل جدی در این سد وجود ندارد.
وی با اشاره به افزایش مصرف آب به دنبال شیوع کووید19 و ایجاد مشکل در تامین آب شرب تبریز در فصل تابستان سال جاری، خاطرنشان کرد: با اقدامات به موقع انجام شده توسط شرکت آب منطقهای توانستیم این شرایط را مدیریت کنیم.
وی در خاتمه تاکید کرد: الگوی مصرف باید اصلاح شده و به سمت مصرف بهینه و درست پیش رود تا در آینده با مشکل بیآبی مواجه نشویم.