به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، این نشست با هدف همفکری و ارائه تجربیات علمی و عملی به منظور توانمندسازی برای انجام اقدامات آتی در خصوص مقابله با خسارات سیلاب و سازگاری با آن به صورت یک روزه در این شرکت برگزار شد.
بر اساس این گزارش، مدیر عامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی در آئین گشایش این نشست، ضمن اظهار تأسف در خصوص خسارات جانی و مالی پیش آمده برای هموطنانمان در پی سیلاب های نوروزی، این نشست را فرصتی مغتنم برای جلوگیری از تکرار این حوادث تلخ ارزیابی نمود.
مهندس یوسف غفارزاده اقداماتی نظیر پیش بینی دقیق سیلاب به مدد سامانه اعلام هشدار، پوشش گیاهی متعادل، اجرای طرح های آبخیزداری، بازگشایی مسیل ها و رودخانه ها، بهره مندی از فناوری های روز در خصوص سیل بندها و سدها برای کنترل و مدیریت سیل، آموزش همگانی و داشتن برنامه دقیق عملیاتی برای هر سه مرحله قبل از سیلاب، حین سیلاب و پس از آن را به عنوان ضرورتهای اساسی برای سازگاری با سیلاب عنوان نمود.
در ادامه نشست، سخنران جلسه دکتر آرش ملکیان، استاد دانشگاه و متخصص هیدرولوژی و مدیریت منابع آب با ارائه سخنرانی، راهکارهای جلوگیری از بروز چنین حوادثی در آینده در مناطق مختلف کشور بویژه استان آذربایجان شرقی را مورد بحث و بررسی قرار داد و استراتژی مدیریت بلایای طبیعی- کاهش خسارات و سازگاری با سیل و استفاده از فناوری های جدید را ارائه نمود.
در پایان این نشست دکتر ملکیان، با برگزاری جلسه پرسش و پاسخ، به سئوالات مطرح شده از سوی حاضران پاسخ گفت.