به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مهندس یوسف غفارزاده با اعلام این خبر افزود: در این مراسم 471 هکتار از اراضی شبکه پایاب سد سهند هشترود در روستای یانیق به بهره برداری رسید.
وی اظهار داشت: با بهره برداری از اراضی مذکور، وسعت اراضی درحال بهره برداری شبکه پایاب سد سهند به حدود 1700 هکتار خواهد رسید و این امر تأثیر بسزایی در رونق اقتصادی و افزایش اشتغال برای 250 نفر به صورت مستقیم و 150 نفر به صورت غیرمستقیم و مهاجرت معکوس روستائیان خواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آب منطقه ای استان همچنین گفت: اراضی طرح و توسعه شبکه پایاب سد سهند هشترود در قالب پنج واحد عمرانی، وسعت 7500 هکتار در دو طرف جاده هشترود مراغه و در مجاورت رودخانه قرانقو واقع شده است. در حال حاضر عملیات اجرایی شبکه اول واحد عمرانی یک به وسعت 3000 هکتار به اتمام رسیده و تحویل قطعی شده است. در این طرح اجرای شبکه داخل مزارع هم بر عهده آب منطقه ی استان بوده و دارای 71 درصد پیشرفت فیزیکی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در آئین بهره برداری از این طرح گفت: دولت تدبیر و امید خدمات زیاد و قابل قبولی را در سطح شهر و روستاهای کشور انجام داده و یکی از نمونه های بارز این خدمات بحث توسعه پایدار مناطق روستایی است.
دکتر رحمتی افزود: متاسفانه هشترود از مناطق کمتر توسعه یافته و محروم استان آذربایجان شرقی می باشد ولی خوشبختانه دولت تدبیر و امید توجه زیادی به این مناطق دارد و سعی می کند با تمام توان خدمات زیاد و قابل قبول را در چنین مناطقی انجام داده و در جهت رفاه آسایش مردم بکوشد.
وی اظهار داشت: مشارکت مردم در راستای حرکت عظیم دولت در خصوص اجرای طرح های مختلف عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می تواند پرثمر بوده و چنین موضوعی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
دکتر رحمتی همچنین با اشاره به اجرای طرح های کشاورزی خاطرنشان ساخت: امروزه استفاده از روش های سنتی در امر کشاورزی در دنیا منسوخ شده و باید با تغییر الگوی کشت و استفاده از روش های نوین کشاورزی بتوانیم محصولات با کیفیت و بیشتری را تولید کرده و با بسته بندی مناسب در کنار محصولات جهان به صورت رقابتی به بازار عرضه کنیم.
وی در آخر با اشاره به کمبود آب در کشور تأکید کرد: استفاده بهینه از آب و جلوگیری از هدررفت آب در امر کشاورزی و مصارف دیگر می تواند در جهت تأمین آب نسل های بعد مؤثر و مفید باشد.
گفتنی است سد خاکی سهند با حجم مفید 135 میلیون متر مکعب بر روی رودخانه قرنقو از سرشاخه های رودخانه قزل اوزن و در 130 کیلومتری تبریز و 35 کیلومتری شهرستان هشترود با اهداف تأمین آب شرب و صنعت منطقه، کنترل سیلاب و توسعه کشاورزی منطقه احداث شده و از سال 1385 در حال بهره برداری است.
هزینه بهره برداری از 471 هکتار معادل 120 میلیارد ریال است که با انجام و تحویل آن وسعت اراضی قابل بهره برداری در مجموع واحد عمرانی اول به 1700 هکتار رسیده است.