به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مدیرکل دفتر تأسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران در آیین افتتاحیه این کارگاه آموزشی، با اشاره به اتخاذ رویه های جدید سیاست گذاری بهره برداری از طرح های مرزی و گرمسیری، اظهار داشت: با توجه به این که طرح های مرزی و گرمسیری در مناطق محروم و کم برخوردار کشور و با سرمایه گذاری قابل توجه در حال اجرا هستند، نظام مدیریتی کشور و بهره برداران طرح ها انتظارات ویزه ای از آنها بویژه در زمینه تغییر معیشت کشاورزان دارند که نشان می دهد بهره برداری صحیح از این حجم سرمایه گذاری تا چه حد مهم است.
مهندس فتح اله دهکردی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ضرورت هماهنگی بین معاونت های طرح و توسعه و حفاظت و بهره برداری شرکتهای آب منطقه ای در استفاده بهینه از طرح های مرزی ، یادآور شد: شناخت انتظارات ، محدودیتها، تعامل با مردم و توجه به اهداف طرح و انتقال تحربیات بخصوص در زمینه روشهای نوین آبیاری و مدیریت مصرف آب ضرورت دارد.
وی همچنین در بخش پایانی سخنان خود از تعاونی های تولید روستایی و تعاونی های آببران به عنوان حلقه رابط، تسهیل گر و انتقال دهنده انتظارات بخش دولتی به کشاورزان برای استفاده از طرح های مرزی آبی یاد کرد.
معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در طرح های توسعه منابع آب و طرح های مهم مرزی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، گزارشی از ظرفیت منابع آب سطحی و زیرزمینی، دشتهای ممنوعه و اهداف طرح های مرزی ارائه داد.
مهندس مجتبی جلیل زاده با اشاره به تجربیات آب منطقه ای آذربایجان شرقی در تشکیل تعاونی های آببران و انتقال مدیریت بهره برداری از شبکه های آبیاری به انها، چندبخشی بودن مدیریت منابع آب را مورد تأکید قرار داد و افزود: اگر مدیریت منابع آب بر اساس نیازها و خواست مردم اعمال گردد، شاهد بهره برداری بهینه از تأسیسات انتقال و توزیع آب خواهیم بود.
مهندس جلیل زاده افزود: رواج مدیریت مشارکتی در طرح های توسعه منابع آبی، باعث افزایش عمر تأسیسات آبی، مصرف بهینه و انتقال حس مالکیت به بهره برداران می شود.
وی در پایان ارائه تخفیف ویژه در آب بها به تعاونی های آببران، واگذاری مدیریت شبکه های آبیاری به مردم را از دیگر تجربیات شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در این زمینه برشمرد.
مدیر طرح های زودبازده شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی هم در این کارگاه آموزشی، از مشارکت مردمی در طرح های توسعه منابع آب به عنوان یک فرایند توصیف کرد و ادامه با اشاره به تعداد تعاونی های آببران تشکیل شده ، در حال اجرا محل و سطح اراضی تحت پوشش به ارائه تجربیات در مرحله شکل گیری، اجرا و بهره برداری و مبانی قانونی آنها پرداخت.
مهندس فرهاد پاک نیا در بخش دیگری از اظهاراتش، افزایش بهره وری، بهبود مدیریت بهره برداری و توزیع آب، گسترش آگاهی های عمومی بهره برداران، مشارکت اصولی ذی نفعان، ایجاد فضای لازم برای تدوین سیاستها و قوانین، انتقال مدیریت بهره برداری و نگه داری از تأسیسات آب و آبیاری به تشکل های مناسب آب را از اهداف تشکیل تعاونی های آببران در استان آذربایجان شرقی توصیف کرد.
بازدید از طرح های مرزی موفق تبادل تجربیات در زمینه مدیریت مشارکتی و حضور در دفتر یکی از تعاونیهای موفق شهرستان جلفا بخش دیگری از این کارگاه آموزشی بود.
یادآور می شود در این کارگاه آموزشی دوروزه مدیران و کارشناسان پروژه های مرزی استانهای ایلام، کرمانشاه ،اردبیل، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان های شرقی و غربی حضور داشتند.