در شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی :
به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مدیر عامل شرکت در این کارگاه با اشاره به تشابه اقلیمی و آبی ایران و استرالیا بر آموزشی ذینفعان به عنوان مهمترین موضوع در سیاستگذاری آب تأکید نمود و افزود: به همین علت سعی میشود با استفاده از تجارب 30 ساله استرالیا در این خصوص، زمینه برای توجیه و مسئولیت پذیری مردم و بخش خصوصی فراهم شود.
رئیس تیم سیاستگذاری آب استرالیا در این کارگاه با تأکید بر تأثیرپذیری اقتصاد و سیاست از آب اظهار داشت: دولت باید با ایجاد زیرساخت و استراتژیهای لازم، مدیریت آب در صنایع و خدمات را به بخش خصوصی واگذار کند، تا در این میان با نظارت مستقل و ارائه گزارشهای بی طرفانه، منابع آبی به بهترین شکل ممکن، حفظ و نگهداری شود.
ویل فارگز گفت: ما هم در استرالیا با چالش کشاورزی وسیع با منابع آبی محدود مواجهیم، اما کشاورزی را همراه با حفظ منابع و محیط زیست انجام میدهیم، زیرا که یکی بدون دیگری ارزش ندارد، از این رو در هدایت راهبردی آب، به گونهای از آن استفاده میشود که بیشترین بهره وری در کشاورزی و کمترین تخریب در محیط زیست اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به همکاری ایران و استرالیا در ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه افزود: آبهای سطحی و زیرزمینی، تالابها و دریاچهها به صورت همزمان باید مدیریت شوند زیرا که خشک شدن یک دریاچه میتواند همه منابع آب حوضه و کشور را تحت الشعاع قرار دهد.
لازم به ذکر است با توجه به وجوه مشترک بین ایران و استرالیا از نظر تغییر اقلیم و مساله کمآبی و خشکسالی، این کارگاه برای تبادل تجربیات با کشور استرالیا در برخورد با مساله کمآبی و مدیریت منابع آب در کارگاه دو روزه و طی دو جلسه برگزار شد.
همکاری استرالیا با کشورمان از سال گذشته در زمینه مدیریت آب شروع شد و فروردین ماه امسال هم مرکز مشترک آب ایران و استرالیا در دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد.
این مرکز با محوریت پروژههای احیای دریاچه ارومیه بعد از توافق بین وزیر نیروی ایران و وزیر تجارت استرالیا که در شهریور ماه سال گذشته منعقد شد کار خود را آغاز کرده است.