وی تأکید کرد: ما درمقابل دریاچه ارومیه مسئولیم و اگر به این دشت زیبای اطراف دریاچه توجه نکنیم نمک و طوفان آن می تواند تمام تمدن ما را درهم بکوبد و از بین ببرد.
وی همچنین گفت : اگر این لایروبی ها به خاطر دریاچه نبود و سدها و جود نداشت سیلابهای اخیر، خسارات به مراتب بیشتری به بار می آورد.
رئیس جمهور اضافه کرد: ما امروز می توانیم اقداماتی را انجام دهیم که برای حوادث مشابه احتمالی در سالهای آینده آماده باشیم.
روحانی ادامه داد : وسائل ارتباط جمعی حوادث را بسیار سریع منتقل می کنند و حوادث به صورت فیلم مستند مشاهده می شود. این وسائل هم درس آموز است و هم واقعیت ها را نشان می دهد و تأثر را عمومی می کند.
لازم به ذکر است در این جلسه همچنین وزیر نیرو نیز ضمن تأکید بر اهمیت لایروبی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه و سدهای در حال بهره برداری، گفت: در سیلاب اخیر در حوزه آبریز آجی چای به دبی 127 متر مکعب آب در ثانیه رسیدیم، اما چون حدود 95 کیلومتر از این رودخانه لایروبی شده بود، باعث شد آسیبی به شهرها نرسد، در حالی که سه سال قبل با دبی 37 متر مکعب آب بر ثانیه، آسیب قابل ملاحظه ای وارد شده بود.
وی اضافه کرد: در رودخانه کلقان شهرستان بستان آباد نیز که سد کلقان وجود دارد، اقدامات لازم برای آبگیری به عمل آمده بود و خوشبختانه سیلاب با دبی130 متر مکعب در ثانیه جریان پشت سد ذخیره شد و بیش از 20 روستای پائین دست سد از حادثه نجات پیدا کردند.
وی تشریح کرد: بخشی از زمین های تحت پوشش دریاچه سد کلقان هنوز تملک اش به پایان نرسیده بود، ولی مردم منطقه با کمک به مسئولان آن را پذیرفتند و با تأمین منابع در روزهای آینده این خسارت پرداخت می شود.
وزیر نیرو اظهار کرد: در پشت سد قلعه چای شهرستان عجب شیر نیز 13 میلیون متر مکعب آب ذخیره شد و در مجموع سدها کمک بسیار مؤثری در جلوگیری از وارد آمدن خسارات به باغات و روستاها و شهرها ایفا کردند.
وی افزود: در سیل آذرشهر نیز با وجود اینکه در گنبدچای 22 کیلومتر لایروبی شده بود، دبی آب به 152 متر مکعب در ثانیه می رسید و متأسفانه سیل جان 22 عزیز را گرفت.