تنها راه نجات سازگاری با کم آبی است

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در نخستین نشست تخصصی کمیته منطقه ای آبیاری و زهکشی آذربایجان شرقی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: تنها راه نجات، سازگاری با کم آبی است.

به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مهندس یوسف غفارزاده در این نشست با اعلام این مطلب افزود: سازگاری با کم آبی یعنی بتوانیم با آبی که در حوضه آبریز داریم، نیازهای امروز و آینده خود را تأمین کنیم.

مهندس یوسف غفارزاده در این نشست با اعلام این مطلب افزود: سازگاری با کم آبی یعنی بتوانیم با آبی که در حوضه آبریز داریم، نیازهای امروز و آینده خود را تأمین کنیم.

وی با اشاره به این که به طور متوسط در بخش های شرب و صنعت و کشاورزی 27 درصد اضافه بر منابع موجود مصرف می کنیم، افزود: میزان مصارف ما 2 میلیارد و 326 میلیون متر مکعب است که بالغ بر 70 درصد منابع آب تجدیدپذیر است و این میزان از مصرف ما را با چالش های جدی در خصوص منابع آبی مواجه نموده است.

مهندس غفارزاده همچنین با اشاره به برداشت بیش از تغذیه از منابع آب زیرزمینی، اظهار داشت: کسری مخازن آب زیرزمینی در طول 30 سال اخیر یک میلیارد و 212 میلیون متر مکعب بوده که سالانه به طور متوسط 41 میلیون متر مکعب به این کسری افزوده می شود.

وی نمونه ای از تهدیدهای آبی را تبدیل 15 دشت استان به دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی در نتیجه حفر چاه های غیرمجاز و اضافه برداشت از چاه های مجاز برشمرد و گفت: بیشترین کسری در مخازن آب زیرزمینی دشت مرند و برابر 500 میلیون متر مکعب است.

مدیرعامل آب منطقه ای استان از دیگر چالش های آبی، توسعه ناپایدار استان، ناهمگون با ظرفیت های آبی و زیست محیطی، روند افزایش شوری و آلودگی منابع آب، عدم تأمین اعتبار مستمر و پایدار برای انجام فعالیت های مطالعاتی و اجرایی و ضعف قوانین در حوزه آب و نبود قوانین به روز منطبق با نیازهای امروز را برشمرد.

دکتر سید علی اشرف صدر الدینی، مسئول منطقه ای کمیته آبیاری و زهکشی استان در این نشست، در مورد مدیریت پایدار تخصیص آب گفت: با تصمیم گیری اساسی متخصصان باید مشخص شود چه مقدار آب را چه زمان، در کجا و به چه کسی تحویل دهیم، پس بایستی اول منبع را بشناسیم سپس میزان برداشت مجاز آن را معین کنیم.

دکتر یوسف حسن زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز هم در این جلسه ، در مورد بحران در یاچه ارومیه گفت : دریاچه ارومیه با پنج هزار کیلومتر مربع در چند دهه اخیر دچار تغییرات و رخدادهای گوناگونی شده که تغییرات آب و هوایی هم به خشکی آن کمک کرده است .

وی در بخش دیگر سخنان خود خشکسالی را از مهمترین عوامل خشکی دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت : عواقب خشکی دریاچه ارومیه عبارتند از افزایش میزان غلظت نمک که باعث مرگ و میر پرندگان و کاهش مهاجرت آنان شده ، پدید آمدن زمین های شوره زار، فراهم شدن زمینه بیابان زایی در منطقه، احتمال شیوع بیماری های تنفسی و قلبی و تحمیل مشکل بیکاری به مردم و کشاورزان منطقه.

در این نشست مهندس غلامرضا فانی، دبیر کمیته ای آبیاری و زهکشی استان گزارشی از عملکرد کمیته ارائه و در آن به جایگاه و اقدامات صورت گرفته توسط کمیته اشاره کرد و افزود: با توجه به گذشت نزدیک به سه دهه از تدوین شرح خدمات مطالعات شبکه های آبیاری و زهکشی کشور و اتخاذ سیاست های جدید دولت در زمینه استفاده بهینه از منابع آب و خاک و تغییرات اساسی در شرایط اجتماعی و اقتصادی و برنامه های کشاورزی و نیازهای جامعه، اصلاح و به روز رسانی شرح خدمات مطالعات شبکه های آبیاری و زهکشی ضرورت دارد.

کد خبر: 1355
  تاریخ خبر : 2 دی 1397
 883
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 238
  • بیشترین بازدید همزمان : 353
  • بازدید امروز : 10,599
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 12,154,815
  • آخرین به روزرسانی : 29 دی 1403 08:29:34
  • شناسه IP شما : 13.59.170.228

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : تبریز ـ بلوار ۲۹ بهمن ـ شرکت آب منطقه اى آذربایجان شرقى
  • کدپستی : ۵۱۵۶۹۱۷۷۳۷
  • تلفن : 041۳۳۳۸۲۱۱۱-19
  • فاکس : 041۳۳۳۰۸۴۱۲
  • پست الکترونیکی : Pubrel[at]azarwater.ir
  • پیامک : ۳۰۰۰۱۲۲۲۲۲
  • تلفن گویا : 041۳۳۳۸۲۰۰۰